Geschiedenis


In 1964 heeft Harm-Jan Havenga het bedrijf gestart als Aannemersbedrijf H.J. Havenga in Garmerwolde. Hij is destijds gestart met de bouw van een boerderij op het Groninger Land en heeft diverse projecten verzorgd, zowel voor de particuliere als de zakelijke markt.
Vanaf 2001 hebben de beide zoons, Peter en Johan Havenga het bedrijf overgenomen en is de naam van het bedrijf gewijzigd in
Havenga Bouw v.o.f. 

Het bouwbedrijf heeft diverse projecten uitgevoerd zoals de dieprioolpunten in de (indertijd nieuwbouw-)wijk Lewenborg en een volledig nieuwbouwproject van 11 woningen op de Koningsheert te Garmerwolde. Verschillende restauratiewerken aan historische panden van de Rijksuniversiteit te Groningen, diverse woningen, aanbouwen, loodsen en stallen.

Havenga Bouw was nauw betrokken bij de bouw van de molen “De Immigrant” gebouwd in Fulton Illinois (Amerika). Dit project is opgeleverd in 2000. 

Maar ook speciale projecten zoals o.a. diverse houten uitkijktorens bij het Zuidlaardermeer, metselwerk voor watermolens en een houten schuur met gebintconstructie.